Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių clafouti pyragas
Braškių clafoutis - subtilus prancūziškas desertas, kuriame dera užkepėlės ir pyrago savybės. Uogos saldžiame skystame kiaušinio plakinyje, panašiame į blynų tešlą, greitai iškepa. Pyragas būna tirštas, ne purus, gerai pagardintas uogomis ir jį malonu valgyti. Braškes recepte galima pakeisti bet kokiomis turimomis uogomis ir vaisiais, pavyzdžiui, vyšniomis ar persikais. Prancūzišką braškių pyragą galite papuošti cukraus pudra, mėtos šakele, tirštu uogų padažu arba ledų kauburėliu.
Žingsnis 1
Sumaišykite tešlai skirtus produktus. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Supilkite pieną ir kiaušinius. Mišinį plakite vidutinio greičio maišytuvu. Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite jį į tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite braškių clafouti pyragą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite sveikas braškes. Atsargiai supilkite tešlą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą dar 30 minučių.
Kategorijos