Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių confitur su želatina
Braškių konfitūras su želatina - skanus desertas, paruoštas žiemai. Braškių konfitūros su želatina receptas leidžia laikyti gaminį vėsioje vietoje be šaldytuvo. Jei braškių konfitūrą su želatina padėsite į šaldytuvą, ji gali šiek tiek drumstis, tačiau tai neturės įtakos skoniui. Konfitūrui imkite atrinktas braškes, be raukšlių ir puvimo. Braškių konfitūra gardinkite desertus, ledus, kepkite pyragaičius ir gaminkite kompotą.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Švarias uogas sudėkite į puodą, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite. Uogas sutrinkite trintuvu arba susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 2
Išvirkite konfitą. Puodą su tyre statykite ant vidutinės ugnies, išmaišykite ir užvirinkite. Nugriebkite susidariusias putas. Maišykite, kad apkepas nepriliptų. Virkite 25 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite želatiną. Želatiną atskieskite šiltu vandeniu, maišykite, kol ištirps gumulėliai, ir atsargiai sudėkite į tyrę, išmaišykite. Dar 6-7 min. virkite konditeriją.
Žingsnis 4
Išimkite braškių konfitą. Išpilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti. Paruoštus skanėstus sudėkite į sandėliuką laikyti.
Kategorijos