Braškių grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Braškių grietinė

Tradicinės braškių grietinės receptų yra daugybė - beveik kiekviena šeimininkė ją ruošia savaip. Braškių ir mėtų rūgpienis yra originalus. Į tokį gėrimą pagal skonį rekomenduojama dėti krakmolo. Norint gauti vidutinio tirštumo kisielių, pakanka 1 valgomąjį šaukštą bulvių krakmolo užpilti puse litro vandens. Jei įdėsite 2 valgomuosius šaukštus, kisielius bus labai tirštas. Jei gėrime nemėgstate braškių sėklų, braškių tyrę galite iš anksto pertrinti per sietelį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
34 kcal.
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Braškių grietinė Žingsnis 1
Paruoškite grietinės paruošimą. Sudėkite braškes į puodą, supilkite 4,5 puodelio vandens ir pastatykite ant ugnies. Po 5 minučių supilkite cukrų ir išmaišykite. Braškes nukoškite skepetaite ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Sutrinkite uogas ir sudėkite atgal į puodą.

Žingsnis 2

Braškių grietinė Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Atskirame dubenyje krakmolą atskieskite 0,5 puodelio vandens ir išmaišykite. Plona srovele supilkite jį į uogų mišinį ir maišydami virkite dar 5 minutes. Likus minutei iki virimo pabaigos įberkite 3 šakeles mėtų. Palikite gėrimą porą minučių pastovėti po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos