Publikavimo data: 2025-08-19
Braškių grietinė
Tradicinės braškių grietinės receptų yra daugybė - beveik kiekviena šeimininkė ją ruošia savaip. Braškių ir mėtų rūgpienis yra originalus. Į tokį gėrimą pagal skonį rekomenduojama dėti krakmolo. Norint gauti vidutinio tirštumo kisielių, pakanka 1 valgomąjį šaukštą bulvių krakmolo užpilti puse litro vandens. Jei įdėsite 2 valgomuosius šaukštus, kisielius bus labai tirštas. Jei gėrime nemėgstate braškių sėklų, braškių tyrę galite iš anksto pertrinti per sietelį.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės paruošimą. Sudėkite braškes į puodą, supilkite 4,5 puodelio vandens ir pastatykite ant ugnies. Po 5 minučių supilkite cukrų ir išmaišykite. Braškes nukoškite skepetaite ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Sutrinkite uogas ir sudėkite atgal į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Atskirame dubenyje krakmolą atskieskite 0,5 puodelio vandens ir išmaišykite. Plona srovele supilkite jį į uogų mišinį ir maišydami virkite dar 5 minutes. Likus minutei iki virimo pabaigos įberkite 3 šakeles mėtų. Palikite gėrimą porą minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos