Braškių grietinėlės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Braškių grietinėlės pyragas

Braškių kreminis pyragas ruošiamas iš smėlinės tešlos, švelnaus kremo ir prinokusių braškių įdaro. Norėdami išsirinkti tinkamas braškes braškių kreminio pyrago receptui įkūnyti, turite atkreipti dėmesį į jų spalvą: prinokusios braškės turi būti ryškiai raudonos. Tamsiai raudonos spalvos uogos jau pradėjo gesti, jei braškės turi baltą galiuką, uogos bus rūgščios. Ruošiant sausainių tešlą, visus ingredientus pasverkite ant svarstyklių arba naudokite matavimo puodelį.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių grietinėlės pyragas Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Miltus ir cukraus pudrą persijokite į dubenį ir sumaišykite. Įdėkite 1 kiaušinio trynį ir atšaldytą sviestą. Sudedamąsias dalis sumaišykite ir išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Braškių grietinėlės pyragas Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Dubenyje mikseriu iki vientisos masės suplakite trynius, cukrų ir krakmolą. Dar plakant supilkite pusę karšto pieno. Tada kiaušinių ir pieno mišinį supilkite į puodą su likusiu pienu ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Į paruoštą kremą sudėkite sviestą ir išmaišykite, kad visiškai ištirptų. Uždenkite kremą maistine plėvele ir atvėsinkite.

Žingsnis 3

Braškių grietinėlės pyragas Žingsnis 3
Iškepkite pyrago pagrindą. Atšaldyta tešla suformuokite pyrago pagrindo dugną ir šonus. Visame tešlos paviršiuje šakute padarykite skylutes. Uždenkite tešlą pergamentu ir supilkite, pavyzdžiui, žirnių, grikių ar pupelių masę. Smėlio tešlos pagrindą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Žingsnis 4

Braškių grietinėlės pyragas Žingsnis 4
Surinkite braškių ir kremo pyragą. Nuimkite pasvertą pergamentą ir kepkite dar 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir atvėsinkite. Atvėsusį pyrago pagrindą patepkite kremu, tada išdėliokite supjaustytas braškes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos