Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių ir bananų pyragas
Braškių ir bananų pyragas tinka šeimos arbatos vakarėliui ir saldžiam vaikų vakarėlio stalui. Geriau naudoti prinokusius, minkštus bananus, jų galima dėti ir į įdarą, ir į tešlą. Braškes recepte galima pakeisti kitomis uogomis arba uogų mišiniu. Toks pyragas kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Bananų ir braškių pyragas yra tikras "vasaros gabalėlis", kuris gali džiuginti ir stebinti neįtikėtinu skoniu bet kuriuo metų laiku.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutrinkite bananus trintuvu. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kiaušinius įmaišykite trintus bananus, aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite purią, ne per tirštą tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite braškių ir bananų pyragą. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus tolygiai išdėliokite visas uogas. Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos