Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių ir meringės pyragas
Braškių pyragas su braškių pyragu - tai lengvas vasariškas skanėstas su kvapniomis braškėmis. Braškių pyrago su bezė ypatumas - traški saldi baltyminė masė, kuri kepama kartu su visu pyragu. Pyrago širdyje yra trapus tešlos krepšelis. Savo išvaizda patiekalas labiau primena lengvą desertą nei pyragą. Braškės yra puikios uogos šiam pyragui. Tačiau jei norite, vietoj jų galite naudoti bet kokias sezonines uogas ir vaisius.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Supjaustykite braškes į 4 dalis. Braškes sumaišykite su krakmolu, 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir vaniliniu cukrumi.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago pagrindą. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į formą, palikdami 3 cm kraštelį. Paskleiskite tolygų įdaro sluoksnį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyrago pagrindą apie 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago pagrindą. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į formą, palikdami 3 cm kraštelį. Paskleiskite tolygų įdaro sluoksnį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyrago pagrindą apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite meringą. Baltymus pagardinkite trupučiu druskos ir plakite 2 minutes, tada supilkite cukrų ir plakite, kol taps standūs ir putoti.
Žingsnis 5
Pasigaminkite pyragą su mergele. Išimkite pyragą iš orkaitės. Baltymų mišinį sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite jį ant viso pyrago paviršiaus. Nustatykite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių pagal Celsijų. Grąžinkite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių. Leiskite pyragui atvėsti.
Kategorijos