Publikavimo data: 2024-05-25
Braškių ir rabarbarų pyragas
Bandelės ir sausainiai, pyragai ir pyragaičiai, pyragai ir pyragaičiai, suktinukai ir bandelės - kepinių su braškėmis receptų neįmanoma suskaičiuoti. Pyragaičiuose jos dažnai derinamos su kitomis uogomis ar vaisiais. Vienas iš tokių derinių - braškės ir rabarbarai. Dėl braškių pyragas bus sultingas ir saldus, o rabarbarai suteiks lengvo rūgštumo ir skonio. Braškių ir rabarbarų pyragas gali būti visiškai atviras, tačiau geriau jį apibarstyti saldžiais streusel trupiniais, kad atrodytų patraukliau.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes ir rabarbarus. Braškes supjaustykite į 2 arba 4 dalis, priklausomai nuo uogų dydžio. Jei uogos mažos, palikite jas sveikas. Rabarbarus plonai nulupkite ir supjaustykite mažais maždaug 1,5-2 cm gabalėliais.
Žingsnis 2
Užminkykite pyrago tešlą. 150 g miltų sumaišykite su soda ir kepimo milteliais. Tada įdėkite 30 g kambario temperatūros sviesto ir rankomis sutrinkite jį į trupinius. Atskirame inde sumaišykite kefyrą, kiaušinį ir vanilės esenciją. Į kefyro mišinį suberkite baltąjį cukrų ir supilkite miltų trupinius. Greitai išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite streusel trupinius. Nedideliame dubenyje sumaišykite 60 g miltų, 40 g sviesto ir rudąjį cukrų. Mišinį rankomis įtrinkite į trupinius.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Pyrago formos dugną išklokite kepimo pergamentu. Supilkite pyragą į formą, išlyginkite ir ant viršaus paskleiskite braškes ir rabarbarus. Pyragą apibarstykite trupiniais ir kepkite orkaitėje apie 45-50 minučių.
Kategorijos