Braškių ir rabarbarų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Braškių ir rabarbarų pyragas

Bandelės ir sausainiai, pyragai ir pyragaičiai, pyragai ir pyragaičiai, suktinukai ir bandelės - kepinių su braškėmis receptų neįmanoma suskaičiuoti. Pyragaičiuose jos dažnai derinamos su kitomis uogomis ar vaisiais. Vienas iš tokių derinių - braškės ir rabarbarai. Dėl braškių pyragas bus sultingas ir saldus, o rabarbarai suteiks lengvo rūgštumo ir skonio. Braškių ir rabarbarų pyragas gali būti visiškai atviras, tačiau geriau jį apibarstyti saldžiais streusel trupiniais, kad atrodytų patraukliau.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių ir rabarbarų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite braškes ir rabarbarus. Braškes supjaustykite į 2 arba 4 dalis, priklausomai nuo uogų dydžio. Jei uogos mažos, palikite jas sveikas. Rabarbarus plonai nulupkite ir supjaustykite mažais maždaug 1,5-2 cm gabalėliais.

Žingsnis 2

Braškių ir rabarbarų pyragas Žingsnis 2
Užminkykite pyrago tešlą. 150 g miltų sumaišykite su soda ir kepimo milteliais. Tada įdėkite 30 g kambario temperatūros sviesto ir rankomis sutrinkite jį į trupinius. Atskirame inde sumaišykite kefyrą, kiaušinį ir vanilės esenciją. Į kefyro mišinį suberkite baltąjį cukrų ir supilkite miltų trupinius. Greitai išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Braškių ir rabarbarų pyragas Žingsnis 3
Paruoškite streusel trupinius. Nedideliame dubenyje sumaišykite 60 g miltų, 40 g sviesto ir rudąjį cukrų. Mišinį rankomis įtrinkite į trupinius.

Žingsnis 4

Braškių ir rabarbarų pyragas Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Pyrago formos dugną išklokite kepimo pergamentu. Supilkite pyragą į formą, išlyginkite ir ant viršaus paskleiskite braškes ir rabarbarus. Pyragą apibarstykite trupiniais ir kepkite orkaitėje apie 45-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos