Publikavimo data: 2025-08-20
Braškių ir šokolado želė
Želė yra puikus desertas visomis prasmėmis. Ji pasižymi ryškiu sodriu skoniu, įdomia išvaizda ir neįprasta tekstūra, nepanašia į jokį kitą receptą. Braškių-šokolado želė - tai gaivios braškės su medumi ir švelnus pieniškas šokoladas, kurie susijungę sukuria visiškai neįtikėtiną derinį, stebinantį nuo pat pirmojo šaukšto.
Žingsnis 1
Mikserio dubenyje sumaišykite šiek tiek atitirpintas braškes ir medų. Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir įmaišykite pusę išbrinkusios želatinos kiekio. Supilkite braškes į formeles, užpildydami jas iki pusės.
Žingsnis 2
Kaitintuve pašildykite pieną, bet neužvirkite. Ištirpinkite jame 4 šokolado gabalėlius ir nukelkite šokoladinį pieną nuo viryklės. Kai jis šiek tiek atvės, sumaišykite jį su ištirpinta želatina ir supilkite į jau braškių pripildytas formeles, užpildydami jas iki galo. Dėkite želė į šaldytuvą 30 minučių sustingti.
Kategorijos