Publikavimo data: 2024-03-29
Braškių keksiukai
Braškių keksiukai yra skanėstas su braškių keksiukų įdaru. Pasiruošimą pagal braškių keksiukų receptą galima suskirstyti į du etapus - kepimą ir puošimą braškių užpilu keksiukams. Šio deserto ypatumas - braškių įdaras. Daugeliui kyla klausimas, kada jį dėti: prieš kepimą ar po jo (naudojant konditerinį švirkštą). Braškių kurdą kepiniams reikėtų dėti pilant tešlą į formeles. Įdarui galite naudoti paruoštą uogienę.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Sumaišykite cukrų ir vanilinį cukrų ir mikseriu išsukite su sviestu iki purių viršūnių. Toliau plakant masę įmuškite kiaušinį. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite formeles. Į daugkartinio naudojimo formeles įdėkite popierinius įdėklus ir į kiekvieną formą įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą tešlos. Tada į kiekvieną formą įdėkite po 1 šaukštelį braškių keksiukų įdaro. Ant viršaus uždenkite įdarą tešla taip, kad visas tūris formoje būtų 2/3.
Žingsnis 3
Tęskite kepimą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir įdėkite kepimo skardą su keksiukais. Kepkite 15-20 min. ir patikrinkite, ar keksiukai iškepę, mediniu iešmeliu arba degtuku. Išimkite parudavusius keksiukus iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite užpilą. Cukraus pudrą suplakite su citrinos sultimis arba vandeniu. Apšlakstykite keksiukus glajumi. Paruoštą desertą papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos