Publikavimo data: 2025-08-20
Braškių keksiukai Valentino dienai.
Kepiniai - palyginti naujas žodis kulinarijoje. Nors deserto receptas išrastas labai seniai - 1796 m. Amerikoje. Tai miniatiūriniai biskvitiniai keksiukai su įdaru arba be jo. Klasikinio varianto jie yra 5-6 cm skersmens ir sveria 65 g. Tokį skanėstą nesunku paruošti namuose. Ypač gardūs yra kapeikėliai su oru kvepiančiu kreminiu sūrio kremu ir šviežių braškių papuošimais. Atkreipkite dėmesį į šį paprastą receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų pagrindą. Išsijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais. Į sviestą supilkite miltelinį cukrų ir vanilę ir išsukite iki purumo. Įmaišykite kiaušinius, pieną ir dalį miltų mišinio. Išminkykite tešlą. Paskirstykite ją į keksiukų formeles, kepkite 180 ℃ temperatūroje 15-20 minučių. Paruoštus keksiukus atvėsinkite.
Žingsnis 2
Papuoškite keksiukus kremu ir braškėmis. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi mikseriu, pradėdami nuo mažo greičio ir palaipsniui didindami greitį. Sudėkite maskarponės sūrį. Sumaišykite iki vientisos masės. Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį. Papuoškite tortus pagal pageidavimą. Ant viršaus išdėliokite po vieną braškę.
Kategorijos