Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių kremo pyragas
Atviras pyragas iš trapios smėlinės tešlos, švelnaus kremo ir uogų bus puikus desertas bet kuriuo metų laiku. Šį pyragą geriau patiekti atšaldytą, kad kremas šiek tiek sukietėtų. Pyragui puikiai tinka gervuogės, avietės, serbentai, obuoliai ir, žinoma, braškės. Pyragas su braškėmis ir kremu, pagal paruošimo būdą primenantis prancūzišką pyragą, išeis plonas, minkštas ir orus, o šviežios braškės suteiks naudos ir natūralaus saldumo.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Suberkite persijotus miltus ir cukrų ir dar labiau susmulkinkite mišinį peiliu. Įmuškite vištos kiaušinį ir išminkykite tešlą. Perkelkite tešlą į kepimo formą ir rankomis išlyginkite jos dugną ir šonus. Dėkite tešlą į šaldytuvą 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Dubenyje gerai išmaišykite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų, miltus ir trečdalį pieno. Likusį pieną supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite neužvirindami. Supilkite trynių mišinį ir gerai išmaišykite. Virkite kremą ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Maišykite grietinėlę, kol sviestas ištirps, tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyrago pagrindą. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo ir keliose vietose dažnai subadykite šakute. Ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių, kad jis visiškai uždengtų tešlą, ir ant tešlos viršaus užbarstykite pupelių arba žirnių, kad kepant tešla nepakiltų. Kepkite tešlą 20 minučių, tada nuimkite svorį ir kepkite dar 5 minutes. Prieš kepdami leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Papuoškite pyragą kremu ir uogomis. Ant smėlio pyrago pagrindo tolygiai paskirstykite du trečdalius grynų braškių. Ant viršaus užtepkite kremo. Likusias braškes perpjaukite išilgai pusiau ir papuoškite jomis pyrago viršų. Paruoštą kreminį pyragą su braškėmis įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Kategorijos