Publikavimo data: 2024-05-25
Braškių kremo pyragas
Braškių kremo pyragas paruošiamas gana greitai ir nesukels sunkumų. Gamindami galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Pyrago su braškėmis užpylimo orkaitėje recepte numatyta paruošti grietinės įdarą, kuris padengiamas uogomis, ir paprastą tešlą iš kelių ingredientų. Iškepus orkaitėje, braškių pyragą rekomenduojama atvėsinti.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus ir sviestą, kol sviestas taps trupininis. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite šaukštą cukraus ir išmaišykite šakute, kad cukrus ištirptų. Sviesto ir miltų trupiniuose padarykite įdubimą ir supilkite kiaušinį bei cukrų. Šakute atsargiai įmuškite kiaušinį į miltų mišinį.
Žingsnis 2
Palikite tešlą pakilti. Kai kiaušinis susimaišys su kitais ingredientais, kelis kartus suminkykite tešlą rankomis ir suformuokite rutulį. Uždenkite maistine plėvele ir 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo pagrindą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir įdėkite ją į lengvai aliejumi pateptą formą. Tada rankomis paskirstykite ją ant formos, suformuodami maždaug 5 cm aukščio šonus. Keliose vietose tešlą subadykite šakute. Uždenkite formą su paruoštu mišiniu maistine plėvele ir įdėkite atgal į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinės įdarą. Suplakite grietinę ir kiaušinius. Į mišinį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir viską sumaišykite su krakmolu. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragą su įdaru. Ant pyrago pagrindo tolygiai paskirstykite braškių skilteles. Tada uogas uždenkite įdaru. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir dėkite pyragą 45 minutėms. Kai pyragas paruduos ir įdaras sutirštės, išimkite pyragą iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos