Publikavimo data: 2025-08-20
Braškių pyragas
Aromatingas naminis pyragas su traškia plutele viršuje ir karštu skystu įdaru apačioje.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite braškes, 50 g cukraus, cinamoną, kukurūzų krakmolą ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Į kepimo indą supilkite karštą paruoštą mišinį.
Žingsnis 3
Tešlai sumaišykite miltus, 110 g cukraus, kepimo miltelius, druską, sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais, ir rankomis išminkykite su miltais iki džiūvėsėlių konsistencijos.
Žingsnis 4
Į mišinį supilkite karštą vandenį, išmaišykite, kad gautųsi minkšta tešla.
Žingsnis 5
Gautą tešlą užtepkite ant braškių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Šiek tiek atvėsinkite paruoštą braškių pyragą, šaukštu išdėliokite į lėkštes.
Kategorijos