Braškių pyragas keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Braškių pyragas keptuvėje

Retas vasaros kepinys neapsieina be braškių. Per vasaros karščius pyragui kepti galite nenaudoti orkaitės, o braškių pyragą kepti keptuvėje ant viryklės. Pyragui skirta tešla turi būti gana skysta, o braškes geriau iš anksto nusausinti, kad uogos nebūtų per drėgnos. Kepant svarbu neperdžiovinti pyrago, kad jo dugnas nesudegtų. Keptuvėje keptas pyragas su braškėmis bus ne mažiau skanus ir kvapnus nei orkaitėje keptas pyragas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių pyragas keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Braškes nuplaukite ir nuskuskite, išmeskite pažeistus vaisius ir pašalinkite sėklalizdžius.

Žingsnis 2

Braškių pyragas keptuvėje Žingsnis 2
Keptuvėje iškepkite pyrago tešlą. Į gilų puodą sudėkite sviestą ir cukrų. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami palaukite, kol sviestas ištirps, o cukrus ištirps. Mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į atvėsusį sviestą ir cukrų įmuškite du kiaušinius ir išplakite mišinį mikseriu. Į puodą supilkite pieną, miltus ir sodą ir gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 3

Braškių pyragas keptuvėje Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Nepridegančią keptuvę gerai ištepkite gabalėliu sviesto. Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus išdėliokite braškes. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pastatykite ant kaitlentės ant mažiausios kaitros. Kepkite pyragą 40 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos