Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių pyragas orkaitėje
Neįprastas ir išskirtinis braškių pyragas puikiai tinka šventei. Įdaras gaminamas iš sviesto, cukraus pudros, smulkintų migdolų, kiaušinių, citrinos žievelės, miltų, vanilino ir amareto likerio. Ant viršaus taip pat dedamos saldžios braškės ir migdolų žiedlapiai. Viršų galima pabarstyti cukraus pudra ir pridėti mėtų lapelių. Rinkitės ryškiai raudonas braškes su žaliais lapeliais ir maloniu skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą. Pabarstykite stalą miltais, sudėkite ant jo sluoksniuotą tešlą ir plonai iškočiokite. Iškirpkite 22 cm skersmens apskritimą ir antrą 2 cm didesnį apskritimą. Ant didesnio apskritimo uždėkite mažąjį ir sudėkite juos į formą ant pergamento. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Išimkite tešlą ir šaukštu paspauskite mažojo apskritimo centrą, atstumdami nuo kraštų, kad susidarytų krepšelis. Atvėsinkite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, riešutus, miltus, kiaušinį, likerį, žievelę ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę perkelkite į tešlos krepšelį. Jį gerai išlyginkite. Ant viršaus sudėkite braškes ir migdolų žiedlapius. Pašaukite pyragą į orkaitę 15 minučių. Ištraukę jį uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę dar 20 minučių, sumažinę temperatūrą 30 laipsnių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos