Publikavimo data: 2025-08-18
Braškių pyragas su persikais
Vaisių ir uogų pyragai derliaus nuėmimo sezono metu tampa labai populiariu patiekalu. Į tradicinį braškių pyragą "Dacha" galite įdėti persikų - desertas taps nepaprastai švelnus ir saldus. Norėdami paruošti biskvito tešlą, prieš kepdami atvėsinkite kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite juos atskirai, į trynius įberkite cukraus. Būtinai persijokite miltus - tada pyragas išeis orus ir skanus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Išplakite trynius su cukrumi iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Atskirai suplakite kiaušinių baltymus ir pamažu įmaišykite juos į trynius.
Žingsnis 2
Sudėkite įdarą ir paruoškite sirupą. Į tešlą sudėkite griežinėliais supjaustytus persikus ir braškes ir išmaišykite. Sirupui paruošti užkaitinkite vandenį ir cukrų ir virkite apie 3 minutes. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Supilkite tešlą ir įdarą į formą ir kepkite 30 minučių. Tada atvėsinkite ir pamirkykite pyragą sirupe. Palikite mirkti 10 minučių.
Kategorijos