Publikavimo data: 2025-08-20
Braškių pyragas su smėlio tešla
Jei nežinote, kokiu desertu pradžiuginti artimuosius, pabandykite pagaminti smėlio pyragą su braškėmis. Jį paruošti nėra sunku, o skonis - gardus! Smėlio tešla puikiai dera su švelnia grietine ir šviežiomis sultingomis braškėmis. Pabandykite šį desertą gaminti su absoliučiai bet kokiomis uogomis. Kiekvieną kartą išgausite naują skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada rankomis sutrinkite sviesto ir miltų mišinį į smulkius trupinius. Sudėkite trynius ir rankomis išminkykite trapią tešlą. Padalykite tešlą taip, kad liktų du gabalai, vienas šiek tiek didesnis už kitą. Įdėkite tešlą į šaldytuvą, suvyniotą į maistinę plėvelę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Toliau plakite ir dalimis suberkite cukrų. Kai baltymai bus išplakti iki standžių viršūnių, atsargiai sumaišykite masę su krakmolu, vaniliniu cukrumi ir grietine. Į įdarą įmaišykite šviežių braškių.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Į formą įdėkite didžiąją dalį tešlos, rankomis paskirstykite tešlą po visą formą ir šiek tiek išminkykite. Tada sudėkite įdarą. Mažesnį tešlos gabalėlį stambia tarka sutarkuokite ant įdaro, tolygiai paskleiskite po visą pyrago paviršių. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
Kategorijos