Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių pyrago trupiniai.
Namų kepiniai su braškėmis visada labai skanūs. Pagrindinis biraus braškių pyrago bruožas yra tas, kad jis gaminamas labai paprastai. Toks pyragas orkaitėje kepamas apie 50 minučių. Viršus įgauna traškią plutelę, o viduje yra švelni trapi smėlinė tešla, išmirkyta sultingame braškių įdare. Biraus pyrago su braškėmis receptas yra universalus - jei norite, vietoj braškių galite naudoti bet kokias kitas sezono uogas: pavyzdžiui, avietes arba mėlynes.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vanile. Įtrinkite sviestą su miltais į trupinius. Sudėkite du trynius ir actą ir gerai išmaišykite, kad tešla liktų trupiniai. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių įdarą. Į braškes suberkite cukrų, krakmolą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite birų pyragą su braškėmis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite 2/3 tešlos. Tešlą šiek tiek sutrinkite rankomis. Ant viršaus sudėkite įdarą. Ant įdaro supilkite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Prieš pjaustydami ištraukite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Kategorijos