Publikavimo data: 2024-04-05
Braškių ritinys
Braškių ritinys - puikus vasaros desertas. Kai tik birželį pasirodo pirmosios braškės, tikrai norisi pasigaminti ką nors ypatingo. Braškių suktinukas ruošiamas pagal italų konditerių receptą. Sezono hitas gaunasi erdvus, tarsi debesėlis. O dėl jogurto - ne saldus. Suktinuko šerdis išlieka sultinga, nes braškės supjaustomos puselėmis, o ne sutrinamos.
Žingsnis 1
Paruoškite biskvitą ritiniui. Atskirkite baltymus nuo trynių, baltymus supilkite į gilų dubenį. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Toliau plakant po vieną įmaišykite trynius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sausą mišinį per sietelį supilkite į plaktus kiaušinius. Švelniai išmaišykite. Ant kepimo formos išklokite pergamentą, supilkite tešlą ir ją tolygiai paskirstykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ˚C temperatūros. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę 20 minučių. Paruoštą pyragą perkelkite ant rankšluosčio, suvyniokite ir 5 min. sutvirtinkite. Atsargiai išvyniokite biskvitą.
Žingsnis 2
Biskvitą pamirkykite grietinėlėje. Paimkite jogurtą ir šaukštu užpilkite ant iškepto pagrindo. Uogas supjaustykite pusiau ir visą biskvitą uždenkite uogų sluoksniu. Suvyniokite vyniotinį ir palikite jį 15 minučių mirkti. Pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos