Publikavimo data: 2024-04-28
Braškių štrudelis
Pagal klasikinį štrudelio receptą įdaras turi būti iš obuolių, sultenių ir riešutų, tačiau produktų sudėtį visada galima keisti. Tačiau tešla turi būti labai elastinga ir plona, tokia skaidri, kad per ją būtų galima net skaityti. Tai galima pasiekti tešlą ne iškočiojant, o ištempiant. Sluoksniuotas štrudelis su braškėmis yra skanus desertas, kuriam reikia šviežių uogų. Braškių šviežumą rodo žalias kauburėlis, o pačios uogos turi būti tvirtos, sausos ir kvapnios.
Žingsnis 1
Suformuokite ritinį. Pabarstykite stalą miltais. Tešlą iškočiokite į stačiakampį, vienu sluoksniu išdėliokite braškes, pabarstykite cukrumi ir apibarstykite riešutais. Suvyniokite tešlą ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 2
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos štrudelį. Išplakite kiaušinio trynį ir teptuku aptepkite štrudelio viršų. Kepkite štrudelį 20-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos