Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių terina su bananais ir varške
Šis originalus desertas labai patiks tiems, kurie stengiasi sveikai maitintis ir ant savo stalo ieško skonių įvairovės. Jis neįprastai lengvas, jame yra gana daug baltymų ir minimalus pridėtinio cukraus kiekis, gerai gaivina. O dėl bananų ir braškių derinio šis desertas tampa tikru skanėstu gurmanams. Šis desertas atkeliavo iš Prancūzijos, kur terrines - tai kepiniai iš mėsos, žuvies, daržovių ar vaisių, kurie kepami specialiose to paties pavadinimo keraminėse formelėse. Desertas terrines ypač populiarus tarp sveikų saldumynų mėgėjų.
Žingsnis 1
Želatiną supilkite į nedidelį keraminį dubenėlį ir užpilkite 4 valgomaisiais šaukštais vandens, palikite 10-15 minučių. Per tą laiką želatina sugers vandenį ir bus lengvai ištirpinama mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 2
Į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, vanilę, cukrų ir grietinę. Šiam desertui rinkitės kreminę arba pastos konsistencijos varškę arba paprastą varškę pertrinkite per metalinį sietelį, kad ji taptų vientisa.
Žingsnis 3
Nulupkite 2 bananus, supjaustykite juos mažais apskritimais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Mišinį sumaišykite iki vientisos masės. Tada į šį mišinį įmaišykite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą želatiną.
Žingsnis 4
Dalį bananų ir braškių palikite papuošimui, o likusius supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite juos į varškės masę ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Išplakite grietinę arba grietinėlę iki purios ir vientisos masės ir supilkite į varškę bei vaisius. Svarbu neperplakti grietinės ar grietinėlės, kad neatsiskirtų išrūgos.
Žingsnis 6
Paimkite tinkamo dydžio formą ir išklokite ją maistine plėvele. Ant formos dugno sudėkite bananų griežinėlius ir braškes, tada atsargiai paskirstykite varškės masę. Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų ir sustingtų 120 minučių.
Kategorijos