Klasikinis terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinis terinas

Terinas - ne tik užkandis, bet ir tikras delikatesas, Europos karalių aistra. XVI a. jis buvo ruošiamas visoje Europoje: Prancūzijoje į terriną buvo dedami nakvišų liežuviai, o Vokietijoje - mėsos ir daržovių paštetai. Įdomu tai, kad pavadinimas "terrine" reiškia ne tik patį karališkąjį skanėstą, bet ir indą, kuriame jis ruošiamas.
Gaminimo laikas
1515 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis terinas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Anties krūtinėlę ir kubeliais supjaustytą kumpį apkepkite aliejuje ant didelės ugnies, kitą anties krūtinėlės dalį ir kumpį palikite žalius. Sudėkite virtą ir žalią mėsą į dubenį, pagardinkite druska, pipirais ir pistacijomis ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Klasikinis terinas Žingsnis 2
Surinkite teriną. Išdėliokite šoninės juosteles formoje taip, kad jos uždengtų visą indą, o galai šiek tiek išsikišę. Į vidų sudėkite mėsos mišinį ir uždenkite žemyn kabančiais šoninės galais. Dėkite formą į 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių. Iškepusį patiekalą atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele, ant viršaus uždėkite presą ir laikykite šaldytuve 1 dieną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos