Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis terinas
Terinas - ne tik užkandis, bet ir tikras delikatesas, Europos karalių aistra. XVI a. jis buvo ruošiamas visoje Europoje: Prancūzijoje į terriną buvo dedami nakvišų liežuviai, o Vokietijoje - mėsos ir daržovių paštetai. Įdomu tai, kad pavadinimas "terrine" reiškia ne tik patį karališkąjį skanėstą, bet ir indą, kuriame jis ruošiamas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Anties krūtinėlę ir kubeliais supjaustytą kumpį apkepkite aliejuje ant didelės ugnies, kitą anties krūtinėlės dalį ir kumpį palikite žalius. Sudėkite virtą ir žalią mėsą į dubenį, pagardinkite druska, pipirais ir pistacijomis ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite teriną. Išdėliokite šoninės juosteles formoje taip, kad jos uždengtų visą indą, o galai šiek tiek išsikišę. Į vidų sudėkite mėsos mišinį ir uždenkite žemyn kabančiais šoninės galais. Dėkite formą į 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių. Iškepusį patiekalą atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele, ant viršaus uždėkite presą ir laikykite šaldytuve 1 dieną.
Kategorijos