Publikavimo data: 2025-08-17
Subtilus obuolių terinas su cinamonu
Ne visus patiekalus paslaptingais pavadinimais sunku pagaminti, o obuolių terinas yra tik vienas iš tokių patiekalų. Terrine pavadinimas kilo nuo stačiakampio formos, kurioje jis gaminamas - kepamas arba užpilamas želė. Nepaisant paslaptingo ir mįslingo prancūziško pavadinimo, obuolių terino receptas yra gana paprastas. Tereikia obuolių, vištų kiaušinių, šiek tiek cukraus ir sviesto. Šiame recepte naudojamas obuolių sidras, bet jei jo negalite nusipirkti, naudokite baltąjį sausą vynuogių vyną. Cinamonas, ištikimas daugelio saldžių receptų palydovas, gražiai sustiprins obuolių skonį.
Žingsnis 1
Nulupkite obuolius, vieną pasilikite vėlesniam laikui. Išimkite šerdį, supjaustykite obuolius skiltelėmis, sudėkite juos į puodą, apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite sidrą ir pastatykite puodą ant ugnies. Kai užvirs, pabarstykite cinamonu, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite 25 minutes. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite cukrų, virkite, kol ištirps, tada išjunkite ugnį ir palikite atvėsti apie 60 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC. Šiltą obuolių masę supjaustykite kaip tik norite, supilkite ištirpintą sviestą ir kruopščiai išmaišykite. Po vieną įmuškite visus kiaušinius, kiekvieną kiaušinį įmušę išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Likusį obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant formos dugno. Ant obuolių supilkite obuolių mišinį ir įdėkite formą į gilią kepimo skardą. Įdėkite skardą ir formą į orkaitę, įpilkite į ją šilto vandens ir kepkite teriną 60 minučių vandens vonelėje.
Kategorijos