Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių uogienė su agaru agaru
Braškių konfitūras su agaru bus puikus įprastų uogienių ir kompotų pakaitalas. Juo galima gardinti rytinius blynus ir skrebučius, juo galima įdarinėti bandeles ir kruasanus. O jei pridėsite daugiau tirštiklio, gausite želė sluoksnį pyragui. Iš visų braškių panaudojimo kulinarijoje variantų konfitūros gaminimo receptas yra vienas paprasčiausių.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Trečdalį švarių braškių atidėkite į šalį. Du trečdalius uogų supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į švaraus dugno puodą ir pabarstykite cukrumi. Likusias uogas sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Išvirkite braškes. Puodą su uogomis ir cukrumi pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite braškes. Bebaigiant virti, įdėkite sviesto, kad nesusidarytų putų. Užvirinkite braškes ir sudėkite likusias susuktas uogas. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas, nenustodami maišyti, dar 10 minučių. Tada išjunkite kaitlentę ir palikite braškes 15 minučių atvėsti.
Žingsnis 3
Įpilkite tirštiklio. Pastatykite keptuvę atgal ant viryklės, užvirinkite ant vidutinės ugnies, supilkite 2 šaukštelius agar-agaro ir išmaišykite. Nuo užvirimo taško virkite confit ant silpnos ugnies dar 10 minučių, vis pamaišydami.
Žingsnis 4
Supilkite konfitą į stiklainius. Supilkite karštą konfitą į švarius sterilizuotus stiklainius. Uždenkite juos sausais dangteliais ir 15 minučių apverskite aukštyn kojomis. Atvėsusį braškių konfitą su agaru laikykite vėsioje vietoje - šaldytuve arba rūsyje.
Kategorijos