Publikavimo data: 2024-03-31
Brisole su sūriu
Brisole - tai prancūziškas maisto gaminimo būdas, kai mėsos gabalėliai apvoliojami tešloje, pamerkiami į sūrį, apkepami, tada kepami ir suvyniojami į suktinukus. Šiam patiekalui naudojami įvairūs įdarai. Šiame recepte technika šiek tiek skiriasi nuo klasikinės, dėl to patiekalas primena gerai pažįstamą Kijevo kotletą. Išmuštas vištienos gabalėlis apvoliojamas sūriu ir sviestu, tada brizolas apkepamas ir iškepamas. Patiekalas gaunasi labai skanus ir minkštas.
Žingsnis 1
Sūrį smulkiai sutarkuokite sūrio tarka.
Žingsnis 2
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai į dvi dalis. Kiekvieną filė išmuškite plaktuku arba peilio galu iki 3-4 mm storio. Vištieną pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Ant kiekvienos pusės uždėkite sūrio ir sviesto.
Žingsnis 4
Sulenkite vištienos filė per pusę, kad įdaras būtų viduje. Turėtų gautis savotiški vištienos paplotėliai.
Žingsnis 5
Iškepkite duoną brisoletais. Kiekvieną "paplotėlį" pamirkykite miltuose, tada apvoliokite kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Kepkite brizolę augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 7
Papuoškite patiekalą žolelėmis ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito.
Kategorijos