Brisole su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Brisole su sūriu

Brisole - tai prancūziškas maisto gaminimo būdas, kai mėsos gabalėliai apvoliojami tešloje, pamerkiami į sūrį, apkepami, tada kepami ir suvyniojami į suktinukus. Šiam patiekalui naudojami įvairūs įdarai. Šiame recepte technika šiek tiek skiriasi nuo klasikinės, dėl to patiekalas primena gerai pažįstamą Kijevo kotletą. Išmuštas vištienos gabalėlis apvoliojamas sūriu ir sviestu, tada brizolas apkepamas ir iškepamas. Patiekalas gaunasi labai skanus ir minkštas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
272 kcal.
Baltymai
21 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.23/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Brisole su sūriu Žingsnis 1
Sūrį smulkiai sutarkuokite sūrio tarka.

Žingsnis 2

Brisole su sūriu Žingsnis 2
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai į dvi dalis. Kiekvieną filė išmuškite plaktuku arba peilio galu iki 3-4 mm storio. Vištieną pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 3

Brisole su sūriu Žingsnis 3
Ant kiekvienos pusės uždėkite sūrio ir sviesto.

Žingsnis 4

Brisole su sūriu Žingsnis 4
Sulenkite vištienos filė per pusę, kad įdaras būtų viduje. Turėtų gautis savotiški vištienos paplotėliai.

Žingsnis 5

Brisole su sūriu Žingsnis 5
Iškepkite duoną brisoletais. Kiekvieną "paplotėlį" pamirkykite miltuose, tada apvoliokite kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Žingsnis 6

Brisole su sūriu Žingsnis 6
Kepkite brizolę augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 7

Brisole su sūriu Žingsnis 7
Papuoškite patiekalą žolelėmis ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos