Publikavimo data: 2024-03-25
Brokoliai džiūvėsėliuose
Brokoliai yra vienas sveikiausių maisto produktų šiame sąraše. Juose yra daug omega-3, vitaminų C ir K, folio rūgšties, karotinoidų ir skaidulų. Tačiau šios grynosios daržovės skonis ne visiems patinka. Kad neprarastumėte naudingo vitaminų šaltinio ir mėgautumėtės valgydami produktą, brokolius virkite džiūvėsėliuose. Šio patiekalo receptas paprastas. Brokoliniai kopūstai gaunasi traškūs ir labai apetitiški. Jis patiks net vaikams.
Žingsnis 1
Paruoškite brokolius. Brokolius 4-6 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Brokolius suberkite į koštuvą. Brokolius užpilkite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su pipirais ir česnako milteliais.
Žingsnis 3
Apkepkite brokolius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną žiedyną pamerkite į plaktus kiaušinius, tada į džiūvėsėlius ir pipirus. Kepkite, kol iš visų pusių paruduos.
Kategorijos