Publikavimo data: 2024-02-04
Mozzarella sūrio lazdelės receptas
Sunku abejoti, kad sūris yra vienas geriausių užkandžių. Tačiau net ir šį užkandį galima patobulinti suformavus jį į dar lengviau valdomą formą ir pamerkus į tešlą. Rezultatas - sūrio lazdelės, kurios viduje yra elastingos, o išorėje traškios. Tačiau turėkite omenyje, kad šis užkandis yra klastingas: jis toks skanus, kad gali nepavykti patekti prie pagrindinio patiekalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite mocarelą 5 cm storio griežinėliais. Nuplaukite krapus ir smulkiai sukapokite. Pasiruoškite keptuvę arba gilų puodą ir skeptuvę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: išplakite kiaušinius ir grietinėlę iki vientisos masės. Suberkite kepimo miltelius, prieskonius, druską, krapus, miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kiekvieną sūrio gabalėlį panardinkite į tešlą, tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Prieš kepdami sūrio lazdeles užšaldykite džiūvėsėliuose. Plutelė bus itin traški!
Žingsnis 4
Kepkite kiekvieną sūrio gabalėlį, kol taps traškus ir auksinis.
Žingsnis 5
Sūrio lazdeles patiekite karštas.
Kategorijos