Publikavimo data: 2024-06-23
Brokolių fondiu
Fondue yra nacionalinis šveicarų patiekalas. Kulinarijos klasikas V. V. Pokhlebkinas teigia, kad: "Fondiu yra pagrindinis ir beveik vienintelis nacionalinis šveicarų patiekalas. Jis gimė Šveicarijos piemenų dėka maždaug prieš septynis šimtmečius. Šiandien fondiu yra labai populiarus restoranuose, kavinėse ir net per namų šventines vakarienes.
Žingsnis 1
Supilkite makaronus į verdantį vandenį ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, makaronai turi būti al dente, viduje šiek tiek kieti. Makaronus išmeskite į sietelį.
Žingsnis 2
Kol verda makaronai, supjaustykite grybus griežinėliais ir kepkite, kol paruduos, naudodami kuo mažiau aliejaus. Sudėkite brokolių žiedynus. Maišydami kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje apkepkite vištienos filė. Maišydami kepkite, kol mėsa taps baltos spalvos. Tada supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite vištieną į keptuvę su grybais ir brokoliais. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Švelniai išmaišykite ir pagardinkite druska. Sudėkite virtus makaronus ir ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio, greitai išmaišykite.
Kategorijos