Publikavimo data: 2025-08-18
Bruknių kisielius
"Kisel" - tai gėrimas iš vaikystės, užėmęs ir tebeužimantis garbingą vietą sveikoje jaunosios kartos mityboje. Darželiuose ir mokyklose pietums vis dar duodamas džiovintų vaisių kompotas arba skanus uogų kiselis. Jo neturėtų atsisakyti ir suaugusieji. Peršalimo ligų sezonu arba sveikimo po ligų laikotarpiu bus ypač naudingas kisielius iš bruknių. Jį galima greitai ir lengvai paruošti pagal šį klasikinį receptą.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite bruknėmis. Uogas užpilkite litru vandens. Supilkite cukrų. Leiskite užvirti. Tada iš karto nukelkite nuo viryklės. Pusvalandį palaikykite po dangčiu. Perkoškite. Išimkite uogų pyragą.
Žingsnis 2
Paruoškite bruknių grietinę. Perkoštą uogų gėrimą vėl užvirinkite. Tuo metu greitai atskieskite krakmolą 100 ml šalto vandens. Lėtai supilkite krakmolą. Išmaišykite. Palaikykite kisielių ant ugnies 2-3 minutes. Po to išimkite ant šalto paviršiaus.
Kategorijos