Publikavimo data: 2024-05-19
Bruknių konfitūras
Bruknės žinomos dėl savo gydomųjų savybių: jų nuoviras naudingas sergant peršalimo ligomis ir karščiavimu, bruknės rekomenduojamos nuo avitaminozės, bruknių lapai verdami nuo edemos ir gastrito. Iš uogų gaminami morsai, desertai ir drebučiai, žiemai ruošiama uogienė, gaminamos bruknių uogos su prieskoniais ir cukrumi. Iš bruknių galima pasigaminti skanų ir naudingą konfitūrą. Jei jį ruošite laikydamiesi visų rekomendacijų, bruknių konspektas bus pakankamai tirštas ir be papildomų tirštiklių.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Švarias nuplautas spanguoles sudėkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Spanguoles ir cukrų sumaišykite rankiniu trintuvu, kol pasidarys tyrė.
Žingsnis 2
Išvirkite bruknių konfitą. Puodą su bruknėmis pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami, kad uogos nepriliptų, lėtai užvirinkite. Virkite spanguoles 10 minučių ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Supilstykite konfitą į stiklainius. Leiskite bruknių uogų užtepėlėms šiek tiek atvėsti ir perpilkite į švarius stiklinius stiklainius. Uždarykite stiklainius švariais, sausais dangteliais ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos