Bruknių konfitūras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Bruknių konfitūras

Bruknės žinomos dėl savo gydomųjų savybių: jų nuoviras naudingas sergant peršalimo ligomis ir karščiavimu, bruknės rekomenduojamos nuo avitaminozės, bruknių lapai verdami nuo edemos ir gastrito. Iš uogų gaminami morsai, desertai ir drebučiai, žiemai ruošiama uogienė, gaminamos bruknių uogos su prieskoniais ir cukrumi. Iš bruknių galima pasigaminti skanų ir naudingą konfitūrą. Jei jį ruošite laikydamiesi visų rekomendacijų, bruknių konspektas bus pakankamai tirštas ir be papildomų tirštiklių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (43 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bruknių konfitūras Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Švarias nuplautas spanguoles sudėkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Spanguoles ir cukrų sumaišykite rankiniu trintuvu, kol pasidarys tyrė.

Žingsnis 2

Bruknių konfitūras Žingsnis 2
Išvirkite bruknių konfitą. Puodą su bruknėmis pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami, kad uogos nepriliptų, lėtai užvirinkite. Virkite spanguoles 10 minučių ir nukelkite puodą nuo ugnies.

Žingsnis 3

Bruknių konfitūras Žingsnis 3
Supilstykite konfitą į stiklainius. Leiskite bruknių uogų užtepėlėms šiek tiek atvėsti ir perpilkite į švarius stiklinius stiklainius. Uždarykite stiklainius švariais, sausais dangteliais ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos