Publikavimo data: 2024-06-08
Bruknių uogų želė
Želė gaminama iš vaisių sulčių, vaisių ar uogų, taip pat tinka džemas. Į vaisių masę dedama želatinos. Gamindami su želatina želė per daug nekaitinkite ir ilgai nemaišykite. Priešingu atveju masė taps klampi ir pluoštinė, o sustingusi želė nebus vientisa.
Žingsnis 1
Paruoškite sultis. Spanguoles sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nusunkite vandenį, ant dugno palikdami šiek tiek verdančio vandens. Plaktuvu atsargiai sutrinkite uogas į tyrę, kad nenusidegintumėte sultimis. Pertrinkite tyrę per marlę arba smulkų sietelį, kruopščiai išspauskite visas sultis. Iš nurodyto kiekio spanguolių reikia gauti apie 5 puodelius sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite želė pagrindą. Supilkite bruknių sultis į puodą, suberkite cukrų ir pastatykite ant ugnies. Virkite, kol cukrus visiškai ištirps. Periodiškai pamaišykite, o kai užvirs, išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Sudėkite želatiną ir paruoškite želė. Supilkite želatiną į keptuvę ir ant silpnos ugnies virkite dar 4-5 minutes. Nuolat maišykite. Gautą želė supilkite į sausus, švarius stiklainius. Uždarykite stiklainius dangteliais, virkite 10-15 minučių, tada suvyniokite į rankšluostį ir palikite atvėsti.
Kategorijos