Publikavimo data: 2024-04-06
Brusketos lenta
Brusketos - vienas garsiausių itališkų užkandžių. Auksine plutele apskrudusi bagetė tepama varškės arba pesto padažu, kurį, savo ruožtu, taip pat išrado italai! Tada ant riebalais pateptos bagetės riekelės dedamas bet koks norimas įdaras. Tai gali būti daržovės, šviežių žolelių lapeliai, taip pat sūdyta lašiša. Šiame recepte rasite 3 brusketų asorti: klasikinę brusketą su pomidorais ir bazilikais, brusketą su lašiša ir pesto bei brusketą su saulėje džiovintais pomidorais ir avokadais!
Žingsnis 1
Bagetę supjaustykite 1-2 cm storio riekelėmis. Bagetės griežinėlius sudėkite į bet kokį kepimo indą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną riekelę patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Dėkite bagetę į 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 10-15 minučių (turėtų atsirasti graži auksinė plutelė). Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite visus pomidorų ir bazilikų brusketos ingredientus. Pomidorą ir baziliką supjaustykite mažais gabalėliais. Atpjaukite gabalėlį sviesto.
Žingsnis 3
Paruoškite visus brusketos su lašiša ir pesto padažu ingredientus. Lašišą supjaustykite mažais kubeliais, nupjaukite laimo skilteles.
Žingsnis 4
Paruoškite visus brusketos su saulėje džiovintais pomidorais ir avokadais ingredientus.
Žingsnis 5
Paimkite bagetės riekeles ir patepkite jas varškės sūriu arba pesto padažu, priklausomai nuo to, kokio brusketos recepto jums reikia.
Žingsnis 6
Ant pirmosios brusketos ant varškės sūrio dėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir bazilikus, ant antrosios brusketos ant pesto dėkite lašišos griežinėlius, o trečiosios brusketos ant varškės sūrio dėkite saulėje džiovintus pomidorus ir avokadą. Apšlakstykite citrinos arba laimo sultimis.
Žingsnis 7
Papuoškite brusketą žolelių šakele. Atlikta!
Kategorijos