Publikavimo data: 2024-01-20
Brusketos su cukinijomis, pomidorais ir pipirais receptas
Brusketos - tai patiekalas, kuris pirmą kartą atsirado Italijoje ir tapo mėgstamas visame pasaulyje. Brusketos - tai minkšta ir kartu traški šviežios duonos riekelė, patepta alyvuogių aliejumi arba apšlakstyta alyvuogių aliejumi ir įtrinta česnaku, ant kurios dedamas pasirinktas įdaras.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Bagetę supjaustykite riekelėmis. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi arba be aliejaus ir kepkite bagetę po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinė. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Cukinijas supjaustykite apskritimais, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 5 minutes kepkite 180 °C orkaitėje.
Žingsnis 3
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Žaliuosius svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į puodą su verdančiu vandeniu ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai nuleiskite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę. Tada pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Paruoškite brusketos įdarą: dubenyje sumaišykite susmulkintas daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir 5 minutes maišydami kepkite daržoves ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Apkeptą bagetę patepkite česnako puselėmis. Tada kiekvieną duonos riekelę patepkite alyvuogių aliejumi. Galite naudoti silikoninį šepetėlį, kad jis tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 7
Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite po cukinijos apskritimą ir ant viršaus užtepkite daržovių įdaro.
Žingsnis 8
Brusketos jau paruoštos. Papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir patiekite.
Žingsnis 9
Cukinijų brusketos puikiai dera su mėtomis, todėl drąsiai patiekite šį užkandį apibarstytą sauja šviežių mėtų.
Kategorijos