Publikavimo data: 2024-05-25
Brusketos su kepta kiauliena ir oro sūriu
Brusketos - tai nedideli itališki sumuštiniai, dažniausiai aštraus skonio. Brusketų duona būtinai skrudinama iki skrebučių arba džiovinama ant grotelių. Šio užkandžio padažas gali būti šaltas arba karštas. Šiame recepte vienas iš pagrindinių įdaro komponentų yra troškinta kiauliena. Tai specialiu būdu marinuota ir į skaidulas išskaidyta mėsa. O ožkos kremas suteiks užkandžiui malonų kreminį skonį.
Žingsnis 1
Ruoškite plėšytą kiaulieną. Sumaišykite prieskonius, druską ir cukrų iki vientisos masės. Sausą mišinį įmaišykite į alyvuogių aliejų. Mišiniu visiškai aptepkite mentę.
Žingsnis 2
Dėkite mentelę į keraminį kepimo indą ir kepkite 230 laipsnių temperatūroje konvekciniu režimu 14-16 minučių. Išimkite mentelę ir apverskite ją apkepusia puse žemyn. Supilkite obuolių sultis, obuolių sidro actą ir česnako galvutę.
Žingsnis 3
Sandariai uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 150 laipsnių Celsijaus temperatūroje viršutinio ir apatinio kaitinimo režimu 3-3,5 valandos. Iškepus kiaulienai, ištraukite ją iš orkaitės ir patikrinkite, ar pluoštas minkštas. Jei traukiant žnyplėmis jos suyra, uždenkite folija ir palikite pastovėti kambario temperatūroje, kol beveik atvės.
Žingsnis 4
Išpilkite iš indo visas susidariusias sultis, nugriebkite dalį riebalų. Išgarinkite 30 proc. gautų sulčių ir sumaišykite su BBQ padažu ir grūdinėmis garstyčiomis. Šakutėmis arba rankomis susmulkinkite kiaulieną ir užpilkite padažu.
Žingsnis 5
Paruoškite ožkos grietinėlę. Išplakite ožkos sūrį ir varškę mikseriu, tada įmaišykite visus kitus ingredientus. Mišiniu pripildykite serviravimo skardą.
Žingsnis 6
Dėkite ciabatta duonos riekes į orkaitę ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Paskrudinkite brusketas, patepkite jas paruoštu ožkos kremu ir ant viršaus išdėliokite suplėšytą kiaulienos pluoštą. Ant viršaus užpilkite dar šiek tiek ožkos kremo ir papuoškite žolelių šakelėmis. Gero apetito!
Kategorijos