Publikavimo data: 2025-08-17
Brusketos su žąsų paštetu ir mandarinų džemu
Brusketos su žąsų paštetu ir mandarinų džemu. Prisiminkite iš dainos "...Ir prancūziškos bandelės skonis!". Kad jūsų vakaras būtų toks pat svaiginantis, kaip ir norėjo autorius, naudokite naminę mandarinų uogienę, brangų žąsų paštetą ir šviežią bagetę iš mėgstamos kepyklos.
Žingsnis 1
Bagetę supjaustykite vienodo aukščio griežinėliais. Nedarykite jų per plonų! Tinka centimetro ar net pusantro centimetro.
Žingsnis 2
Jei turite ketaus keptuvę, naudokite ją. Jei ne, pasirinkite bet kokią, kuri tolygiai įkaista. Įjunkite aukštą kaitrą, ištirpinkite sviestą ir iškart sudėkite duonos riekes, pamerkite jas į ištirpintą keptuvės turinį. Kepkite, kol taps traškios ir gražios auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išimkite bagetę ir perkelkite ją ant lentelės. Ant dar karštos skrudintos duonos plonu sluoksniu užtepkite mandarinų uogienės.
Žingsnis 4
Kai baigsite tepti uogienę, brusketos šiek tiek atvės ir galėsite atsargiai paskirstyti žąsų paštetą. Kai baigsite, papuoškite savo šedevrą šviežiomis žolelėmis. Tačiau nepamirškite, kad turi patikti jo skonis! Petražolės ar krapai pagal skonį čia netiks, todėl rinkitės iš tų, kurios mažiau paplitusios - mairūną ar baziliką.
Žingsnis 5
Brusketos su žąsų paštetu ir mandarinų džemu paruoštos! Gero apetito!
Kategorijos