Publikavimo data: 2024-06-15
Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis
Neįprastas rytietiško skonio patiekalas, pelnytai išpopuliarėjęs tarp sveikos mitybos šalininkų. Jis ypač patiks vegetarams.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti vinaigrette padažą, visus ingredientus suplakite stikliniame maišytuve, kol susidarys tirštas padažas.
Žingsnis 2
Susmulkintiems agurkams sezamo sėklas pašildykite sausame puode, nukelkite nuo ugnies. Į puodą supilkite sezamų aliejų, sojų padažą, miriną, aitriosios paprikos dribsnius ir susmulkintas kalendras. Agurkus apskrudinkite kočėlu arba keptuve. Tada juos atsitiktinai supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dėžutę su dangčiu. Užpilkite agurkus marinatu ir palikite 2-6 valandoms.
Žingsnis 3
Budos dubenėliams ruošti išvirkite kvinoją, kol ji išvirs ir atvės. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Visas daržoves supjaustykite stambiais kubeliais. Į paruoštą dėžutę ar dubenį sudėkite visus ingredientus segmentais, užpilkite padažu.
Kategorijos