Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis

Neįprastas rytietiško skonio patiekalas, pelnytai išpopuliarėjęs tarp sveikos mitybos šalininkų. Jis ypač patiks vegetarams.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.7/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis Žingsnis 1
Norėdami paruošti vinaigrette padažą, visus ingredientus suplakite stikliniame maišytuve, kol susidarys tirštas padažas.

Žingsnis 2

Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis Žingsnis 2
Susmulkintiems agurkams sezamo sėklas pašildykite sausame puode, nukelkite nuo ugnies. Į puodą supilkite sezamų aliejų, sojų padažą, miriną, aitriosios paprikos dribsnius ir susmulkintas kalendras. Agurkus apskrudinkite kočėlu arba keptuve. Tada juos atsitiktinai supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dėžutę su dangčiu. Užpilkite agurkus marinatu ir palikite 2-6 valandoms.

Žingsnis 3

Budos dubenėlis su kvinoja, pjaustytais agurkais ir chia sėklomis Žingsnis 3
Budos dubenėliams ruošti išvirkite kvinoją, kol ji išvirs ir atvės. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Visas daržoves supjaustykite stambiais kubeliais. Į paruoštą dėžutę ar dubenį sudėkite visus ingredientus segmentais, užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos