Publikavimo data: 2024-05-25
Dubenėlis su humusu, falafeliais, feta ir pomidorais
Mišrainė yra subalansuotas ir maistingas patiekalas, kurį galima paruošti bet kokiam valgiui. Pagrindą visada sudaro sudėtiniai angliavandeniai - viso grūdo grūdai, kvinoja, grikiai, bulguras. Dubenėlis su humusu, falafeliais, feta ir pomidorais patenkins jūsų vaiko alkį, ilgam suteiks sotumo jausmą ir suteiks energijos.
Žingsnis 1
Paruoškite falafelius. Į virtuvinį kombainą sudėkite petražoles, česnaką, svogūną ir kalendrą. Malkite, kol bus stambiai susmulkinti. Sudėkite avinžirnius, raugą, supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, suberkite kmynus, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Plakite pulsuodami iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite falafelius. Suformuokite rutuliukus, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant kepimo skardos ir 25 min. pašaukite į orkaitę. Tada apverskite ant kitos pusės, vėl apšlakstykite aliejumi ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite žolelių padažą. Smulkiai susmulkinkite petražoles. Česnaką išspauskite per presą. Sudėkite į gilų vidutinio dydžio dubenį. Sudėkite graikišką jogurtą, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite dubenėlius. Į gilų dubenį sudėkite supjaustytas daržoves ir salotų lapus. Sudėkite žoleles, raudonąjį svogūną, alyvuoges, fetą ir humusą. Išdėliokite falafelius, apšlakstykite žolelių padažu ir balzaminiu actu.
Kategorijos