Publikavimo data: 2025-08-19
Bulgarų čeburekai "Ruguvachki"
Bulgariški "ruguvachki" - tai pyragaičiai, savo sudėtimi labai panašūs į čeburekus. Jie gaminami iš labai lengvos tešlos, o jų įdaras - bryndza ir žolelės. Tradiciškai bulgariški "chebureks" gaminami tik su bryndza, tačiau daugelis šeimininkių naudoja ir varškę arba varškės ir bryndzos mišinį įvairiomis proporcijomis.
Žingsnis 1
Į sviestą supilkite verdantį vandenį. Suberkite miltus ir palaipsniui išmaišykite. Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą ir suformuokite 12 rutuliukų. Tortilijas iškočiokite maždaug 4 mm storio.
Žingsnis 2
Įdarui varškę sumaišykite su žolelėmis. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pusę duonos plokštainio uždenkite plačiu įdaro sluoksniu. Suformuokite cheburek ir šakute užspauskite kraštus. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų pusių, kol apskrus.
Kategorijos