Publikavimo data: 2024-02-04
Chebureki keptuvėje receptas
Geriausia ne pirkti, o gaminti šį patiekalą namuose keptuvėje, kad nereikėtų jaudintis dėl jo sudėties. Jei ieškojote tobulo čeburekų recepto, ką tik jį radote. Jau po valandos galėsite mėgautis karštais, skaniais ir traškiais čeburekais su mėsa.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir išdžiovinkite žoleles, tada jas smulkiai supjaustykite. Nulupkite svogūną ir taip pat smulkiai supjaustykite. Užvirinkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: į gilų dubenį suberkite 200 g miltų, supilkite 300 ml verdančio vandens ir greitai išmaišykite. Turėtų gautis klampi ir tiršta masė.
Žingsnis 3
Įmaišykite kiaušinį, aliejų, druską, cukrų ir degtinę. Suberkite likusius miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Jei ji karšta, pradėkite minkyti šakute, tada tęskite rankomis. Minkykite tešlą, kol visi ingredientai susijungs.
Žingsnis 4
Tešla turi būti lygi, blizgi ir vientisa. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 5
Paruoškite faršą: į maltą mėsą sudėkite svogūnus, žoleles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite trupučiu ledinio vandens.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į 11-12 vienodų rutuliukų (maždaug po 50 g).
Žingsnis 7
Kiekvieną rutuliuką plonai iškočiokite ir ant viršaus uždėkite 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos. Paskirstykite, užspauskite kraštus ir suspauskite juos šakute.
Žingsnis 8
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi kepkite čeburekus, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 9
Čeburekus patiekite šiltus.
Kategorijos