Publikavimo data: 2024-05-25
Sultingi čeburekai su mėsa ant keptuvės
Šis čeburekų pavidalo patiekalas yra sultingas, sotus ir aromatingas užkandis. Trapi tešla ir sultingas įdaras pralenks daugelį mėsos pyragų. Iš tiesų jie panašūs į kitus pirožkus, tačiau skiriasi tuo, kad kepami ne orkaitėje, o kepami keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus. Taip jie įgauna traškią tekstūrą.
Žingsnis 1
Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite iki vientisos masės, miltų nedėkite, nes ji nėra lipni. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Kol tešla ilsisi (30 min.), galite ruošti įdarą.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų ir smulkinto svogūno. Išmaišykite ir palaipsniui į maltą mėsą įpilkite vandens, kad faršas būtų panašus į košę. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite dešrą ir padalykite ją į 12 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 1 mm storio plokščią duoną. Ant vienos plokštainio pusės plonu sluoksniu užtepkite maltos mėsos. Uždenkite kita puse ir užspauskite kraštus, o kraštus išlyginkite šakute. Dėkite čeburekus į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos