Publikavimo data: 2024-02-04
Naminiai chebureks receptas
Tiksliai nežinoma, kas pirmas pasiūlė čeburekų receptą. Uzbekų versijoje vietoj mėsos buvo daržovės, o tešlos sudėtis šiek tiek skyrėsi nuo dabartinės. Tačiau Krymo totoriai naudojo mėsos įdarą. Šiandien traškūs ir skanūs čeburekai yra klasikinis gatvės maistas, kurį galima rasti beveik kiekviename mieste. Jie ruošiami su degtine ir verdančiu vandeniu - apskritai yra daugybė variantų. Be to, galite eksperimentuoti ir su įdaru!
Žingsnis 1
Kiaulieną ir jautieną nuplaukite ir išvalykite nuo plėvelės ar riebalų pertekliaus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: miltus išsijokite ant stalo, padarykite juose duobutę ir supilkite vandenį su jame ištirpinta druska ir cukrumi. Įpilkite augalinio aliejaus, degtinės ir pradėkite minkyti tešlą.
Žingsnis 3
Lengvai išminkykite tešlą, uždenkite ją skudurėliu ir palikite kuriam laikui. Po kurio laiko vėl lengvai išminkykite ir vėl palikite. Šias manipuliacijas pakartokite dar du kartus.
Žingsnis 4
Paruoškite faršą: kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale, sudėkite smulkintą svogūną, smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pasūdykite ir papipirinkite maltą mėsą, tada ją praskieskite pienu, kol taps pusiau skysta. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu ir lėkštute ar lėkštute išpjaukite 15 cm apskritimus.
Žingsnis 7
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos, užlenkite kraštus ir gerai užspauskite. Tešlos kraštus apjuoskite rėmeliu, prispausdami šakute prie tešlos. Kad maltinukai nepriliptų prie šaukšto, lengvai sudrėkinkite jį šaltu vandeniu.
Žingsnis 8
Kepkite čeburekus keptuvėje arba keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol paruduos. Patiekite šiltus.
Kategorijos