Publikavimo data: 2024-05-01
Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais
Vengriškas lecho iš paprikų ir pomidorų rusams visų pirma žinomas kaip užkandinės salotos, ruošiamos žiemai. Tačiau iš tikrųjų tai gana savarankiškas patiekalas, kuris gali būti ir garnyras prie mėsos. Lecho populiarus visoje Europoje, o kiekviena šalis turi savų receptų ir šio patiekalo patiekimo būdų. Tačiau tradiciškiausias lecho patiekimo būdas yra su duona.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paprikas supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais, pomidorus pertrinkite per mėsmalę nenuimdami odelės.
Žingsnis 2
Išvirkite lechos. Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir virkite 15 minučių nuo užvirimo.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į lecho įpilkite aliejaus, druskos ir cukraus, užvirinkite, sudėkite paprikas ir virkite dar 10 minučių. Tada supilkite actą, išjunkite kaitlentę ir leiskite lecho 5 minutes pastovėti. Paruoštą užkandį sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos