Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais

Vengriškas lecho iš paprikų ir pomidorų rusams visų pirma žinomas kaip užkandinės salotos, ruošiamos žiemai. Tačiau iš tikrųjų tai gana savarankiškas patiekalas, kuris gali būti ir garnyras prie mėsos. Lecho populiarus visoje Europoje, o kiekviena šalis turi savų receptų ir šio patiekalo patiekimo būdų. Tačiau tradiciškiausias lecho patiekimo būdas yra su duona.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paprikas supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais, pomidorus pertrinkite per mėsmalę nenuimdami odelės.

Žingsnis 2

Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais Žingsnis 2
Išvirkite lechos. Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir virkite 15 minučių nuo užvirimo.

Žingsnis 3

Bulgarų pipirų lečonas su pomidorais Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į lecho įpilkite aliejaus, druskos ir cukraus, užvirinkite, sudėkite paprikas ir virkite dar 10 minučių. Tada supilkite actą, išjunkite kaitlentę ir leiskite lecho 5 minutes pastovėti. Paruoštą užkandį sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos