Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur košė ant pieno
Bulgur - tai iš Artimųjų Rytų kilęs ir nuo seno žinomas grūdas. Bulgur paprastai gaminamas iš kviečių, kurių grūdai susmulkinami, užpilami verdančiu vandeniu ir išdžiovinami. Šiandien bulguras išpopuliarėjo visame pasaulyje. Jį galima pamatyti įvairiose kavinėse ir restoranuose, taip pat parduotuvių lentynose. Pieno košė iš bulguro būna labai skani. Apkepinus bulgurą svieste, jis įgauna nepakartojamą riešutų skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite lazdyno riešutus.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 4
Bulgurą sudėkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Turėtų atsirasti malonus riešutų skonis.
Žingsnis 5
Apkeptą bulgurą supilkite į samtelį. Suberkite cukrų ir abrikosus.
Žingsnis 6
Supilkite pieną į ąsotį ir išmaišykite. Pastatykite košę ant ugnies.
Žingsnis 7
Užvirinkite pieną, sumažinkite ugnį ir uždenkite ąsotį dangčiu. Virkite košę ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Įmaišykite išvirtą košę.
Žingsnis 9
Bulguro košę patiekite papuoštą smulkintais lazdyno riešutais. Gero apetito!
Kategorijos