Publikavimo data: 2025-08-19
Bulgur košė su džiovintais vaisiais per 20 minučių
Bulgur košė su džiovintais vaisiais ir medumi - puiki gero ryto pradžia. Bulgur - tai iš virtų, džiovintų ir smulkintų kviečių pagaminti grūdai. Ji yra daugelio Artimųjų Rytų patiekalų pagrindas. Šią maistingą kruopų košę lengva paruošti ir sveika. Juose gausu vitaminų ir mikroelementų. Bulgur košė verdama tik 20 minučių. Medus ir džiovinti vaisiai suteiks jai aromato ir sodraus skonio. Pusryčių košės likučius galima naudoti kaip blynų įdarą.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Puode ištirpinkite pusę sviesto ir supilkite bulgurą. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir nuolat maišydami troškinkite 2 minutes. Įpilkite tiek vandens, kad bulguras būtų apsemtas pirštu. Pagardinkite druska ir troškinkite 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite vaisių ir riešutų mišinį. Išlydykite likusį sviestą, sudėkite rūgštynes ir džiovintas vyšnias, kepkite 3 minutes. Įmaišykite citrinos sultis ir medų, tada suberkite pistacijas. Nuolat maišydami troškinkite 2 minutes. Vaisių ir riešutų mišinį sumaišykite su bulguru, išmaišykite. Virkite 1-2 minutes.
Kategorijos