Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur košė su grikiais
Šis receptas yra įdomus košės gaminimo variantas, į kurį vienu metu įeina keturių rūšių grūdai. Šis patiekalas yra labai maistingas, sotus ir sveikas. O kad skonis būtų intensyvesnis, į košę dedama švelnių grybų ir sultingų daržovių, kurios puikiai papildo ir taip skanų patiekalą. Jei norisi, grybus galima pakeisti kitais grybais - pavyzdžiui, ūmėdėmis. Dėl to košės skonis atsiskleis naujai, taps dar įdomesnis ir neįprastesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Nuluptus grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Susmulkinkite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Tada į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite grybus. Nuolat maišydami kepkite grybus 8-10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Kai grybai bus paruošti, į keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas, išmaišykite. Dar 7-8 minutes virkite ingredientus nenustodami maišyti. Paruoštos daržovės turi būti minkštos. Tuo pat metu užvirinkite 1 litrą vandens.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Ant keptuvės dugno užberkite grikių sluoksnį. Ant viršaus sudėkite ⅓ grybų ir daržovių. Tada sudėkite sluoksnį bulguro ir kitą dalį grybų. Galiausiai dėkite sluoksnį sorų, likusius grybus ir ryžius. Kiekvieną sluoksnį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Po to į puodą su grūdais ir grybais atsargiai supilkite 1 litrą verdančio vandens. Pastatykite gautą masę ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs. Tada puodą uždenkite dangčiu ir palikite patiekalą virti 25-30 minučių.
Kategorijos