Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur košė su obuoliais
Yra nuomonė, kad vaisių ir grūdų derinys nėra pats sėkmingiausias, tačiau tinkamai paruošus galima sukurti skanų ir įdomų patiekalą. Bulgur košė su obuoliais yra vienas iš apetitą žadinančio patiekalo variantų, kuriame saldžiarūgščiai vaisiai puikiai dera su maistingais grūdais, sukurdami nuostabią skonio pusiausvyrą. Beje, paruošta košė pasirodo esanti labai sveika, todėl puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš anksto nuluptus obuolius supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną susmulkinkite. Užvirinkite patiekalui skirtą vandenį, kad verdant jis būtų karštas.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, tada pastatykite ją ant ugnies ir palaukite, kol įkais. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą svogūną. Maišydami kepkite daržoves 10 minučių. Tada į keptuvę suberkite obuolius, druską, cukrų ir pipirus. Išmaišykite ingredientus ir palikite ant ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Kai obuoliai ir svogūnai bus paruošti, sudėkite bulgurą. Kruopščiai sumaišykite kruopas su ingredientais ir palikite ant ugnies 1 minutę. Tada mišinį užpilkite 4 puodeliais verdančio vandens, išmaišykite ir palaukite, kol užvirs. Po to sumažinkite ugnį ir palikite patiekalą virti, kol skystis visiškai išvirs. Baigiant virti, išjunkite ugnį ir uždengkite bulgurą dangčiu. Palikite 20-25 minutes, kad prisitrauktų.
Kategorijos