Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur košė su riešutais
Originalūs ir paprasti pusryčiai, kurie prisotins naudingų vitaminų ir mikroelementų. Žemės riešutuose yra daug baltymų, įskaitant visas nepakeičiamąsias aminorūgštis, be to, juose nėra cholesterolio. Braškėse gausu senėjimą stabdančių flavonoidų, kurie mažina įvairių lėtinių ligų riziką. Tyrimai taip pat parodė teigiamą braškių poveikį akių, nervų sistemos ir odos sveikatai.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Puodą statykite ant vidutinės ugnies, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, supilkite bulgurą ir retkarčiais pamaišydami kepkite 5 minutes. Tada supilkite 1 puodelį vandens, palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite kruopas virti 18-20 minučių, kol jos sugers skystį.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 4-5 minutes pakepinkite žemės riešutus, kartais pamaišydami. Tada nuimkite žemės riešutus nuo ugnies ir stambiai sukapokite. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite braškių skilteles. Apibarstykite jas cukrumi ir kepkite 2-3 minutes, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Į košę suberkite sultenes, riešutus ir braškes, lengvai išmaišykite.
Kategorijos