Publikavimo data: 2024-03-30
Bulvės džiūvėsėliuose
Sakoma, kad bulvės yra vaistas nuo 100 ligų. Jei bulves apvoliosite džiūvėsėliuose orkaitėje, visas naudingąsias savybes išsaugosite traškioje plutelėje. Iškepusios bulvės džiūvėsėliuose yra mirkomos kvapniuose prieskoniuose ir tampa neįtikėtinai minkštos viduje bei traškios išorėje. Šis receptas - tikras atradimas visiems bulvių mėgėjams.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių skilteles kepimui. Bulvių skilteles supilkite į gilų dubenį, supilkite aliejų ir išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, druską, pipirus, papriką ir džiovintas Provanso žoleles. Sudėkite mišinį į bulves ir gerai išmaišykite. Džiūvėsėliai turi tolygiai padengti bulvių skilteles.
Žingsnis 2
Apvoliokite bulves džiūvėsėliuose. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Atsargiai sudėkite bulvių skilteles ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Patikrinkite bulves dantų krapštuku. Jei griežinėliai minkšti ir parudavę, juos galima išimti iš orkaitės.
Kategorijos