Bulvės džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Bulvės džiūvėsėliuose

Sakoma, kad bulvės yra vaistas nuo 100 ligų. Jei bulves apvoliosite džiūvėsėliuose orkaitėje, visas naudingąsias savybes išsaugosite traškioje plutelėje. Iškepusios bulvės džiūvėsėliuose yra mirkomos kvapniuose prieskoniuose ir tampa neįtikėtinai minkštos viduje bei traškios išorėje. Šis receptas - tikras atradimas visiems bulvių mėgėjams.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
211 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite bulvių skilteles kepimui. Bulvių skilteles supilkite į gilų dubenį, supilkite aliejų ir išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, druską, pipirus, papriką ir džiovintas Provanso žoleles. Sudėkite mišinį į bulves ir gerai išmaišykite. Džiūvėsėliai turi tolygiai padengti bulvių skilteles.

Žingsnis 2

Bulvės džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Apvoliokite bulves džiūvėsėliuose. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Atsargiai sudėkite bulvių skilteles ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Patikrinkite bulves dantų krapštuku. Jei griežinėliai minkšti ir parudavę, juos galima išimti iš orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos