Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių apkepas su grybais ir sūriu
Bulvių troškinys su grybais - universalus patiekalas, kurį galima ruošti tiek darbo dienomis, tiek švenčių dienomis. Grybai gali būti bet kokie: švieži ar šaldyti, virti ar džiovinti, miško ar dirbtinai užauginti. Grybų įdarą galima papildyti mėsa arba daržovėmis: svogūnais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, kopūstais, paprikomis, česnakais arba kukurūzais. Jei bulves išvirsite iš anksto, troškiniui paruošti prireiks daug mažiau laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite, sudėkite česnaką ir 30-40 sekundžių pakepinkite ant vidutinės ugnies. Tada išimkite, sudėkite svogūną ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3-5 min. Sudėkite pievagrybių griežinėlius ir kepkite, kol grybai iškeps, apie 6-8 minutes. Pagardinkite druska, maltais baltaisiais pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinius su druska ir baltaisiais pipirais, suberkite grietinėlę, sūrio drožles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite apkepą ir jį iškepkite. Ant formos dugno sudėkite virtų bulvių apskritimus, ant viršaus paskleiskite grybų įdarą, uždenkite sūrio įdaru. Pašaukite į vidurinę orkaitės dalį 30-40 minučių.
Kategorijos