Bulvių apkepas su grybais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Bulvių troškinys su grybais - universalus patiekalas, kurį galima ruošti tiek darbo dienomis, tiek švenčių dienomis. Grybai gali būti bet kokie: švieži ar šaldyti, virti ar džiovinti, miško ar dirbtinai užauginti. Grybų įdarą galima papildyti mėsa arba daržovėmis: svogūnais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, kopūstais, paprikomis, česnakais arba kukurūzais. Jei bulves išvirsite iš anksto, troškiniui paruošti prireiks daug mažiau laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite, sudėkite česnaką ir 30-40 sekundžių pakepinkite ant vidutinės ugnies. Tada išimkite, sudėkite svogūną ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3-5 min. Sudėkite pievagrybių griežinėlius ir kepkite, kol grybai iškeps, apie 6-8 minutes. Pagardinkite druska, maltais baltaisiais pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinius su druska ir baltaisiais pipirais, suberkite grietinėlę, sūrio drožles ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu Žingsnis 3
Suformuokite apkepą ir jį iškepkite. Ant formos dugno sudėkite virtų bulvių apskritimus, ant viršaus paskleiskite grybų įdarą, uždenkite sūrio įdaru. Pašaukite į vidurinę orkaitės dalį 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos