Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių apkepas su grybais ir sūriu
"Gratin" - tai prancūziškas patiekalas iš bet kokių daržovių, keptų po traškia sūrio plutele. Gaminsime bulvių ir grybų gratiną.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir plonai supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Bulves sudėkite į karščiui atsparią formą ir pasūdykite.
Žingsnis 3
Į formą įpilkite 100 ml vandens.
Žingsnis 4
Dėkite formą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustytą svogūną ir grybus kepkite keptuvėje 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Po 30 minučių išimkite bulves ir užpilkite jas grietinėle.
Žingsnis 8
Ant viršaus sudėkite su svogūnais pakepintus grybus.
Žingsnis 9
Ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 10
Šaukite į orkaitę dar 7-10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos